Цифровізація Закарпаття: які плани на майбутнє (ВІДЕО)

Автор | 18.09.2021

Перехід країни у режим цифровізації та Закарпаття зокрема – такій темі присвятили брифінг у прес-центрі облдержадміністрації, розповідає М-Студіо.

Говорили про забезпечення краю інтернетом, шеринг у ЦНАПах, можливості сервісів єМалятко та Дії, а також про особливості забезпечення процесу у нашій області.

Відцифрувати, тобто зробити доступними онлайн, 100 відсотків державних послуг України до 2024 року – така ціль поставлена Міністерством цифрової трансформації у рамках політики цифровізації країни. Це спростить комунікацію з чиновниками, не потрібно буде у робочий час відвідувати державні установи, усуне проблему зловживання і корупції. А також перехід на електронний документообіг зекономить купу часу і паперу.

Ковідний сертифікат- як міжнародний, так і внутрішній, вже доступні у Дії. Крім електронних документів, у застосунку доступні понад 70 послуг у сферах будівництва, бізнесу, відкриття ФОП, соціальній галузі – зокрема 9 послуг пов’язаних із народженням дитини.

Цифровізація у Закарпатті активно впроваджується. Наша область – у лідерах серед регіонів України! Так, 13 із 19 ЦНАПів краю приймають цифрові документів. Усі державні органи вже перейшли на електронний документообіг.

Наступний крок – запровадження електронного документообігу та цифровізації послуг у всіх 64 громадах краю. Майже 45 мільйонів гривень – така сума субвенції, що дозволить закупити 2300 ноутбуків, це охопить 30% вчителів краю.

Окремо приділили увагу кібербезпеці, розповіли, як дбають, аби запобігти усім ризикам витоку даних, їх захисту. А у Закарпатті і надалі будуть впроваджувати активно усі нові продукти Мінцифри.

Про все це дивіться в сюжеті М-Студіо :

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *