Депутати “Рідного Закарпаття” відновлюють дорожнє покриття на вулицях де цього не робили близько 30 років

Автор | 16.10.2021

Хоча в Ужгороді останнім часом активно відновлюють асфальтове покриття центральних доріг, у віддалених районах, таких, наприклад, як Радванка, є вулиці, куди потрапити на авто майже неможливо: внутріквартальні шляхи цього району не ремонтувалися понад 30 років.

Нещодавно депутати міської ради з фракції ініціювали ремонт доріг у мікрорайоні Радванка на вулиці Малоужанській та на вулиці Тичини, що на окраїні Ужгорода, поблизу села Оноківці. Остання веде до великого приватного мікрорайону, мешканці якого вже давно склали руки і навіть не сподівалися на прояв уваги до їхньої «проблеми», якою їм потрібно пересуватися щодня.

І хоча в самому мікрорайоні покриття на вулицях зроблено доволі непогано, саме вулиця Тичини завжди залишалася осторонь.

Її час від часу “латали”, та через відсутність систем водовідведення та канав це робило її придатною для нормального пересування лише на короткий проміжок часу.

За конкретне вирішення цієї проблеми взявся депутат ужгородської міської ради, голова фракції «Рідне Закарпаття» Віталій Глагола.

За його клопотанням на капітальний ремонт вулиці Тичини з бюджету міста було виділено 3 460 730 гривень, підготовлено проєкт та проведено тендер.

Сам ремонт почався ще 15 вересня і підрядник вже встиг провести низку підготовчих робіт. До прикладу, було видалено сім старих та майже сухих дерев, що заважали капітальному ремонту.
Проєктом передбачено розширення дороги до 5,5 м, встановлення водовідводів, згідно з технічними розрахунками, та укладання 2 шарів асфальтного покриття (чорновий – 3 см та фінальний – 5 см).

Переможцем тендеру стала компанія-підрядник ТОВ «МІШЕМ». Ремонтна організація дає гарантію на 5 років. А це значить, що якщо впродовж наступних 5 років після завершення робіт дорожнє покриття почне руйнуватися, підрядник безкоштовно його ремонтуватиме.

Схожа ситуація – з вулицею Малоужанською на Радванці, якою ніхто не опікувався понад 30 років і яку незабаром капітально відремонтують.

Нещодавно за сприяння депутата Мирослава Горвата було ініційовано капітальний ремонт дороги по вулиці Малоужанська за кошти з бюджету міста.

Згідно з проєктом, на цій вулиці буде асфальтове дорожнє покриття шириною в 4.5 метри та 5-сантиметровим шаром асфальту, покладеного на 12 сантиметрову основу зі щебеня.

Крім того, буде нанесено дорожну розмітку та встановлено вздовж вулиці дорожні знаки.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *