До бізнесмена Хмельницького нагрянуло НАБУ

Автор | 26.05.2023

Детективи Національного антикорупційного бюро у п’ятницю, 26 травня, провели обшук вдома у бізнесмена Василя Хмельницького. Про це засновник холдингу “UFuture” повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, візит співробітників НАБУ стосується справи, яка розслідується вже близько чотирьох років. 

“Вже в офісі дізнався, що вдома у мене гості з НАБУ. Дні показових обшуків після ночей ракетних атак для українських підприємців стали традицією. На жаль”, – зазначив Хмельницький.

Бізнесмен додав, що йдеться про придбання землі у Києві під будівництво школи.

“Ми з партнером придбали ділянку землі під будівництво нової сучасної школи. Для нас на 100% соціальний проєкт, не бізнес. Ділянку ми придбали на відкритому аукціоні з дотриманням усіх можливих вимог, сплатили повну вартість (18,9 мільйонів гривень), та набули прав власника. Законність придбання та укладення Договору купівлі-продажу підтверджена судом. Але Національне антикорупційне бюро України вважає, що ціна занизька”, – наголосив Хмельницький.

Зазначається, що ім’я партнерів сам бізнесмен не називає, але запевняє, що готовий відповісти на всі питання.

Нагадаємо, що колишній очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков відреагував на обшуки СБУ та ДБР. Обшуки проводились у рамках відпрацювання однієї із робочих версій причин трагедії у Броварах.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, територіальне управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві проводить обшуки в будівлі Київської міської ради.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *