Головного редактора новинного сайту на Закарпатті судитимуть за публічне виправдовування збройної агресії рф проти України

Автор | 05.08.2022

Відділ нагляду за додержанням законів органами СБУ та ДПСУ Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо місцевого мешканця за фактом поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікація представників збройних формувань рф (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, будучи головним редактором одного з регіональних новинних ресурсів, розміщував там пропагандистські матеріали, спрямовані на підтримку політики рф проти України. Крім цього, закарпатець розміщував такі ж текстові матеріали в групі в одній із соцмереж, яку адміністрував.

Публікації містили думку про правомірність дій країни-агресора, тези про «неонацистів» і «бандерівців», що активно поширювали проросійські ЗМІ. Експертизою підтверджено, що таким чином прихильник ідей «русского мира», поширював матеріали, виправдовуючи збройну агресію рф.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *