Інтерв’ю Зеленського західним ЗМІ, дешевий газ-2020, вбивці дитини – націоналісти

Автор | 03.12.2019

“Виб’є” чи Зеленський у Путіна контроль за кордоном?

Напередодні паризької зустрічі “Нормандської” четвірки Володимир Зеленський дав інтерв’ю відразу кільком провідним західним ЗМІ, в яких озвучив ті плани, які він хоче реалізувати на цій зустрічі. Для тих, хто живе в Україні, нічого нового в цих планах немає. По суті, мова йде про так звану “формулу Зеленського”, яка являє собою “модернізовані” Мінські угоди.

Ключовою ідеєю “формули Зеленського” є перенесення останніх пунктів “Мінська-2” – виведення бойових підрозділів сепаратистів і передачі під український контроль кордону – в перелік перших пунктів цієї ж угоди. Тобто спочатку висновок та межа, а потім вибори – в Мінських же угодах, як відомо, все навпаки.

І це – непримиренне протиріччя, оскільки для сепаратистів “формула Зеленського” означає все одно що сдасться без бою. На що не підуть ні Москва, ні Донецьк з Луганськом.

Безсумнівно, що всі це розуміють на Банковій. Але схоже, що мова йде про тактичний маневр: спробувати натиснути на Володимира Путіна через західну громадську думку, яка має сформуватися на користь “формули Зеленського” саме через серію інтерв’ю. А якщо точніше – а коли) тиск не спрацює, то вже звинуватити Москву в тому, що вона не хоче домовлятися про мирному плані.

Категорія: world

1 коментар до “Інтерв’ю Зеленського західним ЗМІ, дешевий газ-2020, вбивці дитини – націоналісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *