Іранські ракети на український літак могли навести хакери Пентагону – американські ЗМІ

Автор | 20.01.2020

В інцидент зі збитим в Ірані літаком МАУ можна побачити елементи кібервійни, здійснюваної урядом США, пише у своїй статті видання American Herald Tribune.

Видання з посиланням на експерта – колишнього офіцера ЦРУ Філіпа Жиральди – пише, що інцидент є деякі елементи, які ще належить пояснити. Як повідомляється, іранський оператор ракет випробував “глушіння”, в результаті якого ретранслятор літаків відключився і припинив передачу за кілька хвилин до запуску ракет. Були також проблеми з мережею зв’язку командування ППО.

Електронне глушіння, що виходить з невідомого джерела, означало, що система ППО була переведена на ручне управління, так що запуск міг бути здійснений людиною. Роль людини означала, що оператор повинен був швидко оцінити ситуацію, і у нього були лічені хвилини, щоб зреагувати.

Відключення транспондера (який повинен був автоматично повідомляти оператору і електроніці Tor про те, що літак був цивільним) призвело до того, що система стала вказувати на можливу ворожість літака. Оператор, поінформований про можливості заходу американських крилатих ракет, здійснив запуск.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *