Коронавірус: як проходитиме навчання в ужгородській класичній гімназії (ВІДЕО)

Автор | 16.09.2020


Дистанційно навчатимуться учні Класичної гімназії Ужгорода до 27 вересня. Про це сьогодні кореспондентам Суспільного розповіла заступниця директора гімназії Наталія Мателешка.

За її словами, карантин запровадили через 8 підтверджених випадків інфікування коронавірусом серед учнів та вчителів. Протягом двох тижнів дистанційне навчання відбуватиметься за тим прикладом, як працювали в кінці минулого навчального року.

Учениця 5-го класу Класичної гімназії Соломія Стряпко сьогодні вчить англійську на набережній. Мама школярки, Антоніна вирішила, що під час дистанційного навчання, її дочці краще більше часу проводити надворі.

Через захворювання на COVID-19 у Класичній гімназії в Ужгороді учні навчатимуться дистанційно
“Це не було чимось неочікуваним, — розповіла мама школярки, — просто було питання раніше чи пізніше, і це питання не лише нашої школи, а це питання до того, в яких умовах ми живемо в світі. Гімназія починається з п’ятого класу, від 10 років і вище, я вважаю, що в такому віці, вони вже достатньо самостійні, щоб не контролювати кожен їхній крок. Кожний вчитель, наприклад, хоче в тому чи іншому додатку, діти значно краще можуть з цим розібратися, ніж батьки: з ким в зумі, з ким в скайпі, з ким в мессенджері”.

Вчителька математики Ужгородської Класичної гімназії Світлана Струк проводить урок дистанційно.

“Учитель, звичайно, готується до уроку, — розповіла вчителька, — готує презентацію до уроку, але презентацію живу, для того, щоб поступово пояснювати, як на уроці, щоб діти могли бачити хід певних думок, теоретичних викладок”.

За словами Світлани Струк, відбувається це наступним чином: вона в скайп дзвонить у груповий час, діти підключаються. Скайп дозволяє прийняти безкоштовно до 50 учнів.

Протягом двох тижнів навчання для учнів Класичної гімназії проводитимуть за тим прикладом, як працювали в кінці минулого навчального року. Наталія Мателека пояснила, що вчителі з таким форматом навчання вже знайомі:

“Вчителі вже використовують платформи zoom, google meet, skype – це якщо треба поспілкуватися з учнями. вчитель може організувати в інтернеті дошку оголошень і туди викладати матеріали з різних тем. Ну, звісно, треба і контролювати знання учнів. Для цього вчитель задає тести, а учні отримують оцінки. Учитель виставив оцінки в щоденник.ua. Кожен батько має логін та пароль і бачить оцінки свого учня з усіх предметів”.

Заступник голови обласної адміністрації Олег Коцюба розповів: наразі на Закарпатті 58 учнів та 30 працівників шкіл захворіли на СOVID-19.

“Загалом, на самоізоляції перебувають 992 учні, оскільки в класах, де вони навчалися виявлено учнів з підтвердженим ковід19. Дев’ять шкіл зараз перебувають у режимі дистанційного навчання. Оскільки не дотримуються умови, це Ужгородський, Мукачівський, Тячівський, Рахівський, Перечинський і Берегівський райони”, — розповів чиновник.

За словами Олега Коцюби, загалом на дистанційне навчання у Закарпатській області перевели 89 класів.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *