Лісівники Міжгірського лісового господарства зарибнили місцеві річки (ФОТО)

Автор | 14.05.2022

Щовесни вже 8-ий рік поспіль лісова охорона ДП «Міжгірське ЛГ» активно зарибнює мальками форелі притоки гірських річок. Цьогоріч риборозведення здійснювали в 9 лісництвах державного підприємства. Зусиллями лісівників, у гірські струмки вдалося запустити 27 тис.рибин:

«Мальків випускали у декількох місцях, так вони швидше приживуться і більше особин виживе у природних умовах”,- додає директор ДП «Міжгірське ЛГ» Василь Іванина.

Гірські річки району з прохолодною та чистою водою, яка багата на кисень є ідеальним середовищем для поширення форелі струмкової (пструга), що знаходиться на межі зникнення. Основна мета акції такої ініціативи- зарибнити верховинські річки особливо цінним видом родини лососевих.

Лісівники наголошують, за останній період часу (8-10 р.) випустили в притоки річок понад 400 тис.мальків форелі. Однак, відсоток приживлюваності рибин завжди коливається (30-40%), бо залежить від багатьох факторів: через паводки, особливо у весняний і осінній періоди та антропогенне навантаження кількість їх постійно зменшується.

Закарпатське ОУЛМГ

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *