Метро в Дніпрі запуститься в понеділок – мер Філатов

Автор | 23.05.2020

Мер Дніпра Борис Філатов озвучив “Країні” графік запуску громадського транспорту в місті.

“Із завтрашнього дня (24 травня) у нас запускається весь наземний громадський транспорт. А з понеділка (25 травня) – метро”, – сказав Філатов.

“Ми сподіваємося на відповідальність громадян, переконуємо людей, що дотримуватися масковий режим та дистанцію в транспорті потрібно не мера, а їм самим, для їх здоров’я. Крім того, громадський транспорт буде перевіряти поліція, і порушників штрафуватимуть. В цілому ми запускаємо транспорт у відповідності з рекомендаціями Кабміну і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка”, – зазначив чиновник. І уточнив, що за дотримання маскового режиму та дистанції в наземному електричному транспорті відповідає водій.

“Є чітка інструкція: якщо хтось з пасажирів зайшов без маски або не дотримується дистанцію, водій повинен зупинити склад і викликати поліцію. Займати пасажирам можна тільки сидячі місця. У метро наявність масок будуть контролювати спеціально навчені люди, які стоять на вході. У вагонах метро поліція не буде чергувати, але періодично проводитиме рейди. Хоча ми розраховуємо на свідомість наших городян”, – додав мер Дніпра.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *