Міністр Дубілет пропонує для перепису населення використовувати дані мобільних операторів

Автор | 03.12.2019

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет назвав недоцільним проведення традиційної перепису населення з-за великої похибки. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу ICTV 2 грудня.

“Традиційна перепис має дуже велику похибку: 10-20% людей не відкривають двері, ті, хто відкриває двері – інтерв’ю робиться не точно… Коли ми проаналізували – з одного боку, дуже дорого, з іншого – дуже неякісно, ми почали шукати відповідь, як можна зробити це більш ефективно”, – сказав Дубілет.

За його словами, передбачалося, що близько 100 тисяч переписувачів з планшетами для анкетування людей будуть здійснювати поквартирний обхід. Але при цьому близько 20% людей з різних причин не відкриють їм двері. До того ж, оскільки перепис планують проводити взимку, і у самих переписувачів виникне спокуса не ходити по під’їздах, а самостійно заповнювати фіктивні анкети.

Дубілет сказав, що знайомий з думкою директора Інституту демографії та соціологічних досліджень Національної академії наук Елли Лібанової, яка виступає проти повноцінної заміни традиційної перепису населення електронної, але воно його не переконало.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *