МВФ зажадав дозволити продаж землі і не повертати Приватбанк Коломойському – Смолій

Автор | 14.12.2019

Голова правління Національного банку України Яків Смолій заявив, що основними умовами Міжнародного валютного фонду для підписання нової кредитної програми з Україною є прийняття законів про заборону повернення збанкрутілих банків колишнім власником і про ринок землі. Про це повідомляє Hromadske.

Умови МВФ Смолій озвучив під час представлення рішення НБУ за обліковою ставкою.

“Залишилися незначні технічні моменти, практично. В першу чергу – закон про неможливість повернення банків на ринок, якщо вони знаходяться в стадії ліквідації у Фонді гарантування. Друге – це створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служби і таке питання, який дуже плідно обговорювалося: обіг земель сільськогосподарського призначення”, – сказав Смолій.

Керівник НБУ зазначив, що від України вимагають прийняти закон про недопущення повернення на ринок банків-банкрутів з-за того, що останнім часом на Нацбанк подають в суди власники збанкрутілих фінансових установ. Самий відомий судовий процес – з колишніми власниками Приватьанка. У новому законі буде передбачено заборону на повернення цього банку Ігорю Коломойському.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *