На Закарпатті не будуть зростати тарифи для населення під час опалювального сезону

Автор | 15.09.2021

У час, коли у Європі ціна за газ сягнула рекордних позначок, тарифи для населення у межах опалювального сезону 2021-2022 років підвищувати не будуть, повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського на законодавчому рівні встановлено річні тарифні пропозиції на природний газ.

Ціна на паливо є сталою і чітко визначеною. Підстав для зростання тарифів для населення немає.

Кожен українець може отримувати газ за сталою ціною упродовж року. У підсумку вона значно нижча, ніж на європейському ринку газу.

Закарпатці весь опалювальний сезон 2021-2022 рр. сплачуватимуть 7,99 грн за 1 м³, тоді як останні кілька днів на торгах вартість метра кубічного газу вже сягає 18-20 грн. Що стосується цін на енергоносії, то за споживання електроенергії до 250 кВт ціна становить 1,44 грн. на 1 кВт, після 250 кВт – 1,68 грн. за 1 кВт.

Водночас Закарпаття активно готується до старту опалювального сезону.

Понад 97% котелень готові до роботи у холодні пори року, повністю готові заклади соціальної сфери, та майже всі лікарні області (46 із 48).

За словами Василя Романця, керівника профільного управління, до 1 жовтня вся бюджетна сфера буде готова успішно розпочати опалювальний сезон.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *