Новий посол в США оголосив, скільки грошей Штати виділять Україні в цьому році

Автор | 14.01.2020

Посол України в США Володимир Єльченко заявляє, що в 2020 році Вашингтон планує виділити Києву більше $1млрд допомоги. Про це він сказав під час прес-конференції у вівторок, пише Інтерфакс-Україна.

“Немає країни, яка більше, ніж Сполучені Штати, нас підтримує саме в секторі безпеки і оборони. Що стосується більш конкретних цифр на цей рік, то всього в 2020 році передбачено виділення на суму $250 млн з боку з боку Пентагону і ще майже $450 млн по лінії Держдепу США, це вже економічна допомога. Отже, загалом у нас виходить так, що в цьому році загальна допомога з боку США – 698 млн доларів і чисто військова оборонна допомога – 365 млн доларів”, – заявив Єльченко.

Дипломат пояснив, що 250 млн – вже виділені, ще 50 млн буде виділено за умови виконання певних умов та використання першої частини суми, і ще майже 50 млн – залишки минулих років, які ще не реалізовані. Таким чином, підкреслив Єльченко, загальна сума допомоги від США на цей рік – більше $1млрд.

“Головний пріоритет, який був визначений у двосторонніх консультаціях між Міністерством оборони України і Пентагоном – це посилення українського флоту. Є таке поняття, як “москітний флот”, тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим або морякам на Чорному та Азовському морях. Ми пам’ятаємо, що в минулому році Україні були передані два швидкісні катери типу Island. В цьому році передбачається передача ще трьох катерів. Отже, значна частина цих коштів піде саме на їх переоснащення та встановлення там сучасного зброї та засобів зв’язку”, – зазначив посол.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *