Обладнання сумою в майже 50 мільйонів гривень отримать закарпатські опорні лікарні

Автор | 13.01.2021

Департамент охорони здоров’я Закарпатської ОДА закупив рентген-системи та обладнання для ультразвукової діагностики для опорних лікарень області на 49,6 млн грн. Про це повідомляє сайт “Наші гроші. Львів“.

Обладнання придбали за кошти урядової субвенції, передбаченої постановою від 16 грудня. Гроші можна витратити лише на рентгенівські апарати та УЗД. Всього МОЗ виділить місцевим адміністраціям 1,04 млрд грн. Обладнання постачатимуть в опорні лікарні областей. Для Закарпатської області передбачається 54 млн грн, — йдеться у публікації.

Закарпатська ОДА купила обладнання у двох компаній: ТОВ “Еквіпмед” і ТОВ “АФС Медицинтехнік”.

Що купили:

За першим договором на 12,4 млн грн, підписаним із ТОВ “АФС Медицинтехнік” замовили вісім комплектів для ультразвукової діагностики. Придбали УЗД моделі CX50 по 1,55 млн грн за штуку. У Івано-Франківській області УЗД іншої моделей купували по 1,26 млн грн, а в Тернопільській — за 1,85 млн грн за штуку, — повідомляють “Наші гроші. Львів”.

За іншим контрактом придбають вісім рентгенівських систем моделі Perform-X за 4,64 млн грн. Отож, сумарно компанії-постачальнику ТОВ “Еквіпмед” заплатять 37,1 млн грн. У Тернополі та Івано-Франківську рентгенівські системи замовляли по 4,85 млн грн за одиницю.

Куди поїде обладнання:

Відповідно до контракту, обладнання придбали в Ужгородську центральну міську лікарню, Хустську районну, Рахівську районну, Берегівську районну, Тячівську районну, Мукачівську районну, Воловецьку районну та Виноградівську районну лікарні.

Що відомо про постачальників:

ТОВ “Еквіпмед” зареєстроване у Києві, а його власником є харків’янин Олексій Куля. З початку 2020 року фірма одержала 27 державних замовлень на 116 млн грн.

ТОВ “АФС Медицинтехнік” засноване у вересні 2013 року. Згідно із інформацією на офіційному сайті, фірма є дочірньою компанією AFS Medizintechnik GmbH (Німеччина) і є офіційним дилером компанії Phillips. Саме УЗД цього виробника постачатиме фірма. Компанія отримала 38 контрактів на 72,2 млн грн від 2020 року.

AFS Medizintechnik GmbH належить в рівних частках належить Краутеру Свену, який зареєстрований у Гамбурзі та Олександру Халімону з Москви, — повідомили “Наші гроші. Львів”.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *