Опублікована карта, в яких областях України найбільше користуються ліками для профілактики ВІЛ

Автор | 15.08.2020

В Україні зросла затребуваність препаратів, які служать профілактикою від ВІЛ серед тих категорій населення, які входять в зону ризику.

“В Україні понад 2 500 чоловік скористалися PrEP для профілактики ВІЛ. Серед них 1991 чоловік і 552 жінки. Для порівняння, у Польщі кількість людей, які скористалися PrEP, становить близько 2000 осіб. У Грузії – не більше 300 В Італії – близько 600”, – зазначено в повідомленні.

Відзначається, що PrEP – це антиретровірусні препарати, які запобігають передачу ВІЛ. Ліки рекомендую всім, хто має підвищений ризик зараження ВІЛ – секс-працівникам, гомосексуалістам, наркозалежним та іншим категоріям населення.

Україна є однією з 68 країн світу, ввели PrEP для профілактики ВІЛ на безкоштовно. PrEP на 99% захищає від передачі ВІЛ статевим шляхом, однак, це не захищає від інших інфекційних хвороб, що передаються статевим шляхом, тому використовувати PrEP варто тільки в поєднанні з презервативом. PrEP можна отримати в будь-якому центрі з профілактики та боротьби з ВІЛ або проконсультуватися у представників неурядових організацій.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *