Побратими дадуть свідчення. Хто і як за новим законом отримає статус учасника бойових дій

Автор | 04.12.2019

Верховна Рада дозволила надавати статус учасників бойових дій добровольцям АТО з підрозділів, які не увійшли до складу офіційних структур (ЗСУ, МВС, Нацгвардії, інших військових формувань та правоохоронних органів).

Таким чином, УБС зможуть отримати ті, хто входили в український Добровольчий корпус, добровольчу Українську армію, Добровольчий батальйон ОУН. Зокрема – Андрій Лаврега і Євген Семенов, які служили в УДА і вбили на днях 3-річної дитини в Києві.

Відзначимо, що всі ці організації об’єднує те, що вони не входили до жодної з офіційних українських силових структур. Тобто, формально були незаконними збройними формуваннями, хоча на лінії фронту тісно взаємодіяли з командуванням ЗСУ (докладніше про цих “арміях” можна прочитати в нашому матеріалі).

За прийняття в цілому Закону №2045-1 про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції проголосували 329 депутатів фракцій партій “Слуга народу”, “Голос”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, Депутатська група “За майбутнє” та позафракційні.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *