Подоляк про “режим тиші” від Міноборони: Ми занадто багато обговорюємо контрнаступ

Автор | 26.03.2023

Громаданям варто почати менше говорити про контрнаступ України, а більше звертати увагу на політичні компоненти. Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” на каналі “Ми-Україна” заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

“Ми занадто багато обговорюємо сценарні плани: на якому напрямку буде йти контрнаступ, який контрнаступ, в якій кількості, коли і так далі. Мені видається це трошки дивно. Ми про це вже неодноразово говорили. Я вважаю, що менше треба говорити про оперативні плани, більше говорити про політичні компоненти, про наслідки тих чи інших дій, про ситуативні моменти щодо того, що відбувається на зовнішніх ринках, з партнерами і таке інше”, – заявив Подоляк.

При цьому він додав, що проговорювати в прямому ефірі якісь сценарні дії наших військових – це занадто. 

“І  тут я не вбачаю в жодному сенсі ні обмеження свободи слова, ні цензури. Це абсолютно резонні зауваження замміністра оборони, яка чітко фіксує – дивіться, давайте буде контрнаступ, будемо мати конкретні результати, після цього проговоримо ці результати”, – наголосив радник голови ОПУ.

Як повідомляли “Ми-Україна”, українське оборонне відомство закликало громадян припинити виносити на загальні обговорення питання про контрнаступ ЗСУ. Також українцям радять не гооворити публічно про військові плани нашого війська.

При цьому Маляр нагадала, що стратегічні військові плани мають право оприлюднювати три особи – Президент, міністр оборони та Головнокомандувач ЗСУ.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *