Понад 2,5 тисячі людей на Закарпатті вакцинувалися від коронавірусу за минулу добу

Автор | 15.09.2021

2585 закарпатців отримали щеплення від COVID-19 упродовж 14 вересня. Понад 1,5 тисячі закарпатців вакцинували від коронавірусу першою дозою за попередню добу, 1031 людина отримала другу дозу. Такі дані опублікували на сайті вакцинації, пише Суспільне.

Загалом в нашій області повністю щепили 99270 жителів. Вікторія Тимчик каже: це майже 8 % населення. Першу дозу від початку кампанії отримали понад 149 310 закарпатців.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування, — йдеться в повідомленні.

– AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) для екстреного використання. Ефективність — 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше.

– CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена ВООЗ для екстреного використання. За наявними дослідженнями ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.

– Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.

– Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена ВООЗ для екстреного використання. Ефективність вакцини Moderna через 14 днів після введення першої дози, становить приблизно 92%. Згідно з дослідженнями виробника, через пів року після введення другої дози вакцина ефективна на 90%. Крім того, вона на 95% захищає від тяжкого перебігу захворювання. Також у Moderna зазначають, що вакцина на 100% ефективна для дітей у віці від 12 до 17 років.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *