Прем’єр-міністр Фінляндії попросив про відставку з-за бунту листонош

Автор | 03.12.2019

Прем’єр-міністр Фінляндії Антті Рінне попросив президента Саулі Ниинисте про свою відставку. Причиною такого рішення стала страйк листонош в кінці листопада. Про це повідомляє державна телерадіокомпанія Yle.

Президент прийняв відставку Антті Рінне. Планується, що нового главу уряду Фінляндії виберуть на наступному засіданні ради правлячої Соціал-демократичної партії, яке відбудеться 12 грудня.

Масовий страйк листонош тривала з 11 по 27 листопада. До неї долучилися моряки, залізничники і електрики. Причиною протестів листонош стало те, що керівництво збиралося переглянути умови контрактів для частини працівників, що могло б призвести до скорочення зарплат.

Ми розбиралися, чому захиталося крісло під Гончаруком і піде він у відставку. Президент Володимир Зеленський в одному із звернень до народу, записаних в салоні електромобіля “Тесла”, призначив уряду Олексія Гончарука випробувальний термін до кінця року. За даними джерела, замість Гончарука може бути призначений чиновник з Офісу президента.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *