Продовження карантину на місяць, примусова госпіталізація за ГРЗ, арешт екс-міністра за вбивство

Автор | 26.03.2020

Карантин продовжено на місяць: скільки ще витримає країна

Карантин продовжується. Всі розуміли, що 3 квітня нічого не закінчиться, але багато хто все-таки будували плани, виходячи із озвученої раніше дати антипандемических заходів. Тепер і ці плани доведеться відкласти: Кабмін офіційно оголосив, що карантин триватиме до 24 квітня. Поки що.

Паралельно уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні. Це не надзвичайний стан, і для громадян, що вже перебувають на карантині при фактичній відсутності громадського транспорту, ця норма практично нічого не змінює. Вона лише дозволяє законно використовувати державну владу для застосування екстрених заходів боротьби з коронавірусом.

Ситуація потроху дійсно стає екстреної. Вчора кількість хворих коронавірусом офіційно перетнуло межу в сто чоловік та до кінця дня збільшилася до 145, а крім того, на карті країни з’явилися нові регіони, де зафіксовані факти зараження.

Але водночас стає очевидним, що деякі карантинні заходи надмірні. Тому вчора і президент, і уряд заговорили про те, що продовольчі ринки необхідно відкрити. І це правильно відразу по декількох позиціях: по-перше, ймовірність зараження на ринку не вище, ніж у супермаркеті, – особливо з урахуванням того, що ринкова торгівля, як правило, ведеться не в закритих приміщеннях; по-друге, відновлюється конкуренція в реалізації продуктів харчування, що не дозволить супермаркетам довільно підвищувати ціни; по-третє, з відкриттям ринків відновлюється частина робочих місць у малого бізнесу.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *