Ракетний удар по Закарпаттю: електро та газопостачання відновлено. Люди міняють вибиті вікна та знесені дахи на будинках

Автор | 04.05.2022

Життя у Воловці нормалізується

Білдьшість мешканців Закарпаття вважали, що наш край перебуває у безпеці і бойові дії тут неможливі. Адже поруч чотири кордони з країнами НАТО, а представники Альянсу неодноразово заявляли, що дадуть рішучу відповідь, якщо хоч одна куля перетне кордон.

Багато хто казав, що спокій на Закарпатті також гарантований завдяки домовленостям глави уряду Угорщини Віктора Орбана з владою росії не бомбардувати Закарпаття.

Тим не менше, у Кремлі попередили, що будуть знищувати зброю НАТО, яка надходитиме в Україну.

А вже у вівторок ввечері з російських бомбардувальників над Каспієм по Україні було випущено 18 високоточних та гіпершвидкісних ракет.

Наші системи протиповітряної оборони зуміли знищити 8 з них. Решта, на жаль, потрипли в ціль. Найбільше постраждав Львів, де було знищено 3 електропідстанції на залізниці. Одна ракета влучила в стратегічний інфраструктурний об’єкт на Закарпатті. Було зруйновано електропідстанцію на залізничній станції Воловець. Сталося загоряння та руйнування. У радіусі 500 метрів на будинках вилетіли шибки та зносило частково дахи.

На місце прибуло керівництво області та ДСНС. Рятувальники та відповідні служби працювали всю ніч.

Сьогодні ж перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький повідомив, що від ракетного удару постраждав розподільчий газопровід діаметром 50 мм. Через це 57 абонентів залишилися без централізованого газопостачання. Наразі все полагоджено і газ у дворогосподарства запустили.

У свою чергу, у Укренерго повідомили, що електропідстанцію на 220 кВ, яку було пошкоджено ракетою у Воловці, вже відлагодили і запустили. 

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *