Солодченко Сергій Вікторович з ДФС або ж схемщик Клименко і «нове» обличчя влади

Автор | 21.02.2020

Хто такий Солодченко Сергій Вікторович і чому його варто остерігатися. Чарівний мультимільйонер від ДФС України вирішив не ховати коррцпіонние гроші в офшорах, а побудував собі хатинку на мільйони. Кадрова політика Зеленського з самого початку здавалася дивною, але останнім часом починає відверто шокувати. Наприклад, тиждень тому ТВО глави ДФС призначений якийсь Сергій Солодченко. Особистість досить відома у вузьких колах. Уродженець Луганська, 1975 року народження. Після закінчення в 1998 році Луганського інституту внутрішніх справ служив до 2002 року в луганській міліції. Потім перейшов на роботу в податкову міліцію і стало у нього все добре.

Дивовижний схемщик ДФС Солодченко Сергій Вікторович

З липня 2013 по квітень 2014 го Сергій Солодченко працював заступником начальника головного управління – начальником слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України. Відповідно до закону підлягав люстрації відповідно до частини другої статті третьої закону. З 14 квітня 2014 року призначений тимчасово виконуючим обов’язки заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходов в Луганській області. Загальний дохід Солодченко Сергія Вікторовича за 2014 склав 1700000 гривень, з яких 1,5 мільйона – подарунки, призи і виграші. У червні 2014 Солодченко отримав в подарунок дві земельні ділянки під Києвом загальною площею 16 соток і будинок на 386 кв. м.

Солодченко якимось чином примудрився уникнути люстрації, хоча був при Януковичі на посаді заступника начальника головного управління – начальником слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України. А значить, брав участь як в грабежі бізнесу, так і в діяльності корупційних схем Клименко. Але … люстрації уникнув. Можливо, тому що здав свого давнього приятеля екс-заступнику Матіоса Дмитру Борзих свого колишнього шефа – екс-главу податкової Луганській області Олександра Антіпова. У якого в ході обшуку «орли Матіоса» нарили 2,8 мільйона доларів (для преси).

Солодченко Сергій Вікторович

Солодченко Сергій Вікторович

Одним словом, гарне «нове обличчя» очолило ДФС. До речі, зовсім не соромиться свого статусу мільйонера.

Цитуємо пресу.

«Солодченко займав керівні посади різних рівнів в податковій Луганщини з 2007 року. Тому Солодченко Сергій Вікторович повинен бути люстрованій, і ДФС навіть довела це в суді апеляційної інстанції. Однак Солодченко подав касацію, яку Вищий адміністративний суд вже дев’ятий місяць тримає без руху.

Витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Єдиного реєстру юросіб свідчать, що сім’я брата Сергія СОЛОДЧЕНКО – Максима – володіє агентством «Весільна імперія», що спеціалізується на організації весіль в Україні та за кордоном “в найпрекрасніших місцях світу». У червні 2017 Максиму СОЛОДЧЕНКО хто подарував 43 кв. м на столичній вулиці Євгена Коновальця, 29 (колишня Щорса) в Печерському районі, де і розташована весільне агентство.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. ТВ », Сергій Солодченко має будинок площею 386 кв. на Петропавлівській Борщагівці недалеко від столиці, який разом з двома ділянками площею 16 соток отримав в подарунок. Дружині слідчого подарували Mitsubishi Pajero Wagon 3.2 2012 року випуску вартістю $ 24-29 тис., Хоча в декларації Солодченко вказав набагато меншу ціну – 149 тис грн.

2016 Сергій Солодченко і його заступник Максим Беспалов спільно зареєстрували товарний знак «Simul». А їхні дружини Марина Беспалова і Марина Солодченко в березні 2017 купили в складчину нежитлове приміщення площею 44 кв. м. в новобудові на столичній вулиці Коперника, 3. Про це свідчить витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Як з’ясували «Наші гроші», теща Максима Беспалова Ірина Дубко зайняла в березні 2015 року дружині дфсніка, і, відповідно, своєї дочки Марині Беспалової $ 120 тис. Про це свідчить декларація Максима Беспалова.

А вже в листопаді 2016 Марина Беспалова стала володаркою 105-метрової квартири на столичній вулиці Мельникова 51б в ЖК «Лук’янівський» і нежитлового приміщення на Коперника. Ірина Дубко не має бізнесу, як і тесть Беспалова Сергій Дубко.

По 2016 Максим Беспалов задекларував 110,6 тис грн доходу і 16,7 тис грн матеріальної допомоги. Марина Беспалова місцем роботи вказала благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Заробітна плата Беспалової – 113,1 тис. Грн і 9,8 тис грн матеріальної допомоги. »

Призначення першою особою ДФС фрукта з такою багатою кримінальної біографії може свідчити про одне – нова влада хоче відродити «схеми Клименко» і набити кишені перед неминучим «Ростовом». Таким він є Солодченко Сергій Вікторович!

Олег Ісаєв, спеціально для «ОРД»

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *