Троє ужгородців, що випускали алкогольний фальсифікат, сплатять штрафів на чверть мільйона гривень

Автор | 23.09.2022

На підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Закарпатської обласної прокуратури, трьох ужгородців засуджено за незаконне придбання та зберігання для подальшого збуту фальсифікованих спирту та алкогольних напоїв, що вчинено в складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України). Крім цього, було здобуто докази, що 48-річний організатор займався і збутом підроблених алкогольних напоїв і марок акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України). Йому призначено покарання у виді 136 тис. грн штрафу, а його спільникам – по 85 тис. грн відповідно.

Таким чином у дохід держави буде скеровано понад чверть мільйона – 306 тис. грн. Зауважимо, що в умовах воєнного стану наповнення державної казни є надзвичайно важливим для підтримки належної обороноздатності та фінансової стабільності країни.

Як ми інформували раніше, слідство встановило, що протиправну діяльність вказана злочинна група вела протягом 2019-2021 років. У цей період обвинувачені придбали фальсифіковані під відомі торгові марки коньяк та горілку, на яких містилися підроблені марки акцизного податку, та мали намір продати їх під виглядом оригінальних товарів. Тоді ж правоохоронці задокументували і факти збуту організатором кількох ящиків із фальсифікованими горілкою та коньяком, на яких містилися підроблені марки акцизного податку з ідентичними серіями та номерами.

При обшуках, проведених спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчими Нацполіції Закарпаття, у фігурантів вилучили фальсифікат загальним об’ємом понад 1400 л, тару, етикетки та кришки. Усе це буде конфісковане та знищене за рішенням суду. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *