У КНДР заявили, що за добу вступити в армію захотіли 800 000 людей для боротьби з “імперіалістами США”

Автор | 18.03.2023

У Північній Кореї стверджують, що начебто за один день до армії зголосилися вступити понад 800 000 молодих людей, щоб “покарати американських імперіалістів і маріонеток-зрадників”.

Про це передає офіційна північнокорейська газета Rodong Sinmun із посиланням на Корейське центральне інформаційне агентство. Як зазначається, 17 березня учасники “Ліги молоді” та студенти по всій країні “звернулися з проханням” про приписку на військову службу. Вони також попросили про призов до армії.

“Провокація ядерної війни імперіалістами США та їх маріонетковими зрадниками, які агресивно порушують суверенітет та інтереси безпеки КНДР і здійснюють найбільшу та наймасштабнішу в історії агресію, досягає межі. Цього більше не можна терпіти”, – йдеться в повідомленні видання.

При цьому офіційні джерела заявляють, що багато молодих людей, зокрема, командири молодіжної штурмової бригади “Пектусан”, начебто просять поставити їх “на передову у великій війні за національне возз’єднання”. Загалом зголосилися вступити до армії начебто 800 000 молодих людей.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, КНДР запускає балістичні ракети для того, щоб “вселити страх у ворогів”. Так північнокорейська влада прокоментувала останній запуск міжконтинентальної ракети на тлі військових маневрів військ США та Південної Кореї. Офіційне Корейське центральне інформаційне агентство Північної Кореї заявило, що лідер Кім Чен Ин керував випробувальними пусками ракети “Хвасон-17”. Він наголосив на необхідності “вселити страх у ворогів” через їхню відкриту ворожість.

Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень розповів, що Південна Корея, яка від початку минулого року активізувала постачає озброєння в різні країни світу, має намір посунути рф з ринку експортерів зброї. Наразі Південна Корея постачає Польщі артилерію і танки. Вони це сприймають, як шанс вийти на європейський ринок.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *