Угорщина запропонувала Україні експортувати зерно через її територію

Автор | 21.06.2022

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто запропонував вивозити зерно з України для експорту через територію Угорщини

“Ми запропонували пропустити територією Угорщини будь-які продовольчі вантажі, що відправляються з України в різні частини світу, переважно до Північної Африки або на Близькому Сході”, – цитує Сіярто агенція Reuters.

Водночас глава угорського МЗС не уточнив кількість зерна, яке Україна може експортувати через Угорщину, але додав, що може бути задіяно два логістичних вузла на східному кордоні країни. За словами Сіярто, зерно та іншу продукцію можна швидко перевезти залізницею з України через Угорщину в порти Південно-Східної Європи.

Україна є одним з найбільших світових виробників зернових та олійних культур, але її експорт було значною мірою заблоковано після російського вторгнення 24 лютого. Нині чорноморські порти України заблоковано, тому експортувати можливо лише автомобільним, річковим та залізничним транспортом. У зверненнях до Міжнародної морської організації (ІМО) Україна та Росія звинувачують одне одного у закладанні мін в морях та блокуванні тим самим руху суден. Київ небезпідствано побоюється загрози вторгнення російських військ на узбережжя з Чорного моря, зокрема, в Одесі.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *