Україна звернулася до білорусів: просить не допустити розміщення ядерної зброї рф в країні

Автор | 26.03.2023

Міністерство закордонних справ України назвало провокативним кроком заяви Володимира Путіна про наміри розмістити тактичну ядерну зброю рф в Білорусі. Відповідну заяву зробили у прес-службі українського зовнішньополітичного відомства.

“Останні заяви рф щодо намірів розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю є черговим провокативним кроком злочинного путінського режиму, – заявили в МЗС України.

При цьому у відомстві наголосили, що такі заяви викликають стурбованість у всього світу, оскільки “росія заявляє про них за умов продовження своєї нічим не спровокованої агресивної війни проти України”. 

Разом з тим в МЗС закликали білорусів не допустити розміщення в їхній країні ядерної зброї рф.

“Україна звертається до білоруського суспільства не допустити реалізації злочинних намірів щодо розміщення на території Білорусі , – йдеться у повідомленні.

Також було зазначено, що це “ще більше перетворить цю країну на заручника Кремля та матиме катастрофічні наслідки для її майбутнього”.

Крім того в МЗС України звернулися до держав-членів G7 та ЄС і попросили попередити владу Білорусі про наслідки у разі її згоди прийняти на своїй території російську тактичну ядерну зброю.

“Україна закликає всіх членів світового співтовариства довести до злочинного путінського режиму категоричну неприйнятність його чергових ядерних провокацій та вжити рішучі заходи з метою ефективного стримування та запобігання будь-якій можливості застосування державою-агресором ядерної зброї. Росія вчергове підтверджує свою хронічну нездатність бути відповідальним розпорядником ядерної зброї … Світ має об’єднатися проти того, хто ставить під загрозу майбутнє людської цивілізації”, – наголосили в МЗС України.

Як повідомляли “Ми-Україна”, президент рф Володимир Путін заявив про намір розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі. Таким чином в рф відреагували на рішення Великої Британії дати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном. У США на рішення Путіна відреагували досить стримано і заявили, що не бачать ознак підготовки рф до застосування “ядерки”.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *