Українські школярі на рік відстають від своїх однолітків з розвинених країн – Гриневич

Автор | 03.12.2019

Українські 15-річні українські школярі та студенти на рік відстають від своїх однолітків в розвинених країнах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Про це повідомила у Facebook екс-міністр освіти Лілія Гриневич, посилаючись на результати дослідження РІЅА.

У цьому році Україна вперше взяла участь в дослідженні Міжнародної програми з оцінки освітніх досягнень учнів (PISA). Результати виявилися невтішними, але вказали вектор розвитку шкільної освіти на майбутнє.

Гриневич пояснила, що згідно з дослідженням показники успішності українських підлітків значно нижче середніх у країнах ОЕСР. Зокрема, 25,9 % підлітків не мають базового рівня читацької компетентності, тобто не можуть проаналізувати і застосувати прочитане в реальних життєвих обставинах.

При цьому, рівня базової компетенції у сфері природознавства немає у 26,4% школярів, а в області математики у 36%. “Україна на тлі інших схожих країн має особливі проблеми з математикою у більшості учнів. 15-річні школярі та студенти відстають від своїх однолітків у навчанні на рік в середньому по ОЕСР”, – підкреслила Гриневич.

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *