УЗ перевірятиме наявність COVID-сертифіката або ПЛР-тесту в пасажирів

Автор | 14.10.2021

Укрзалізниця з 21 жовтня перевірятиме у пасажирів при посадці у поїзди далекого та міжобласного сполучення наявність сертифіката про вакцинацію від COVID-19 або ПЛР-тесту, дійсного 72 години.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник пасажирського напрямку АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський на брифінгу 13 жовтня.

«Обмеження стартуватимуть 21 жовтня, тобто всі пасажири, які мають квитки на 21 жовтня і далі, мають дотримуватись нових правил. Згідно з постановрю (уряду – ред.), обмеження поширюватимуться на далеке сполучення. Тобто всі пасажири приміського сполучення продовжать подорожувати у звичайному форматі», – сказав Перцовський.

Він додав, що компанія також змінить процедуру посадки пасажирів на поїзди Інтерсіті та Інтерсіті+. Із 21 жовтня стюарди перевірятимуть всі необхідні документи лише перед посадкою пасажирів.

Перцовський розповів, що, відповідно до постанови, ухваденої урядом 11 жовтня, пасажирам необхідно буде пред’явити документ, що засвідчує вакцинацію двома дозами (або однією для пасажирів у жовтій зоні карантину) або негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години. Ці правила не стосуватимуться пасажирів віком до 18 років.

У випадку відсутності одного з необхідних документів, пасажиру мають право відмовити у посадці.

За словами представника УЗ, всім пасажирам, які придбали через сайт Укрзалізниці квитки на 21 жовтня та більш пізні дати, повідомлення про нововведення будуть розіслані на електронну пошту. Також компанія розмістить всю необхідну інформацію на своєму сайті та створить окрему сторінку, на якій повідомлятиме пасажирів про зміни правил перевезень.

Перцовський додав, що згодом при купівлі квитка на сайті Укрзалізниці користувачі повинні будуть підтвердити те, що ознайомлені з новими правилами перевезень, поставивши галочку у відповідному віконці.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *