В Ужгороді судитимуть бухгалтера держпідприємства, який вкрав 1,3 млн грн

Автор | 07.04.2021

Ужгородською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера держпідприємства за фактом вчинення ряду кримінальних правопорушень, що призвело до протиправного заволодіння майже 1,3 млн грн державних коштів.

За інформацією слідства, службовець безпідставно здійснив понад сотню операцій по перерахунку грошей держпідприємства на банківський рахунок, який оформив на ім’я свого батька. Для цього створив у системі дистанційного обслуговування клієнтів банку документи із недостовірною інформацією про призначення платежу. Перерахунок грошей здійснювався нібито як аванс податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів. Для цієї оборудки обвинувачений використовував як власний цифровий підпис, так і копії електронних підписів інших працівників установи, зокрема й керівника.

Це тривало протягом трьох років. Своїми діями він завдав підприємству збитки в особливо великому розмірі – на 1 млн 285 тис. грн. У подальшому службовець легалізував майже усі зазначені кошти шляхом здійснення кількох сотень видаткових фінансових операцій.

Після викриття злочину посадовець виїхав за кордон та понад 3 роки перебував у міжнародному розшуку. Однак уникнути відповідальності за скоєне йому не вдалося – його затримали при поверненні в Україну. У ході досудового розслідування ним добровільно відшкодовано частину завданих збитків – 400 тис. грн.

Наразі провадження перебуває на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді. На час його розгляду в суді особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням 862 тис. грн застави.

Пресслужба прокуратури

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *