«Закарпаття і війна. Фотохроніки»: в Ужгороді відкрили фотовиставку про Закарпаття під час війни

Автор | 06.08.2022

В Ужгороді на одній із центральних вулиць міста відкрили вуличну виставку про Закарпаття під час війни – презентували 50 фото про те, як зустрічали переселенців, відправляли чоловіків на фронт, волонтерили на армію та ховали героїв.

Виставка «Закарпаття і війна. Фотохроніки» запрацювала у суботу, 6 серпня, на мурі біля Закарпатського обласного художнього музею на Жупанатській, 3, передає кореспондент Укрінформу.

На старому мурі розвісили 50 світлин закарпатських фоторепортерів, які з перших днів війни фіксували події в області. Це власкор Укрінформу Сергій Гудак, Сергій Денисенко та Атіла Федик, Янош Немеш, Наталія Боднар.

Як повідомили організатори виставки – Ужгородський пресклуб, це виставка про те, як жило та живе Закарпаття під час війни.

“Це виставка про те, як Закарпаття стало прихистком для тисяч біженців, про регіон, який зробив усе можливе, щоб люди, які втікали від війни, змогли тут відчути мирне життя і нагадати собі, що воно повернеться і в їхні рідні міста. Про людей, які допомагають в тилу, події, які закарбовуються у пам’ять. Все це — на виставці.” – розповіла голова Ужгородського пресклубу Ірина Бреза.

Містян запрошують відчути настрій та емоції фотовиставки, які передали у своїх роботах репортери та поспілкуватися з авторами фоторобіт особисто.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *