Заступник міністра освіти відвідав Ужгородський комерційний технікум

Автор | 16.04.2021

Сьогодні Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА, разом із заступником міністра освіти і науки України Ігорем Гарбаруком, в.о. директоркою департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Веронікою Маюрник, Наталею Шетелею, головою постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики та міським головою обласного центру Закарпаття Богданом Андрієвим відвідали Ужгородський комерційний технікум.

Ігор Гарбарук, заступник міністра освіти і науки України, повідомив, що Закарпаття сьогодні у фокусі уваги.

“Професійна освіта повинна стати вибором більшості молодих людей. Держава створює необхідні умови для підвищення та перекваліфікації робочих кадрів, які будуть підвищувати спроможність громад за різними напрямкам”, – зауважив Ігор Гарбарук.

Представники влади різних рівнів поспілкувалися із студентами та педагогами, адміністрацією навчального закладу.

«Важливо, щоб після отримання відповідної освіти студент розумів, що він зможе себе реалізувати: працевлаштуватися і розвивати свою фаховість у межах області. У нашому випадку – Закарпатської. Нам важливо, щоб молоді спеціалісти змогли в межах навчальних закладів отримати хороші професійні навики», – зазначив Ігор Шинкарюк.

У межах робочої зустрічі представники влади ознайомилися із матеріально-технічною базою Ужгородського комерційного технікуму.

Закарпатська область потрапила до списку тих регіонів, на базі якої буде створено Центр професійної досконалості. Мова про інвестиційний кейс у декількох мільйонах євро на розбудову сучасної інфраструктури Центру та закупівлі спеціального обладнання для навчання, підвищення рівня і перекваліфікації кадрів різних спеціальностей.

«Наша мета – це створити якісні умови праці для кожної людини. А навчальні заклади повинні бути оснащені хорошою матеріально-технічною базою», – додав заступник голови Закарпатської ОДА.

Відправ другу:

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *