Заступником голови Закарпатської ОДА став опальний представник минулої влади Олександр Пацкан

Автор | 07.04.2021

В Ужгороді вже офіційно представлено ще одного заступника голови Закарпатської ОДА, яким став Олександр Пацкан з Хустщини

Олександр Пацкан буде займатися в обласній адміністрації питаннями цифрового розвитку та цифрових трансформацій.

Яким чином Олександр Пацкан потрапив до ОДА, поки незрозуміло. 

У нього спортивна освіта – закінчив Львівський інститут фізкультури й спорту. Щоправда, у 2015 році закінчив Ужгородський Східно-європейський слов’янський університет. Це виключно платний вуз. Тут всього два професори і 15 кандидатів наук, але у списку спеціальностей вказано і підготовка політологів. 

Власне, як виявилося, цього диплому було достатньо, щоб піти у владу. У тому ж таки 2015 році Олександр Пацкан вже стає заступником голови Хустської РДА, а згодом і головою Хустської райради. Він є двоюрідним братом Валерія Пацкана і, відповідно, був у команді тодішнього президента Петра Порошенка. 

Сталося так, що його діяльність пішла в розріз місцевої хустської політичної еліти на чолі з Валерієм Лунченком. Було організовано сесію, на якій депутати звільнили свого голову. Пацкан почав писати листи в прокуратуру та СБУ, натякаючи на незаконність свого звільнення. 

Як не дивно, тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль був доволі пасивним у захисті Олександра Пацкана. Можливо, через те, що у Москаля був свій партійний конфлікт з братом Олександра Валерієм Пацканом.  Більше того, Москаль підтримав "заколотників". 

Лише через рік Олександру Пацкану через суд таки вдалося відновитися на посаді голови Хустської райради.  А ще через рік він пішов кандидатом у Верховну Раду від Хустщини, хоча прекрасно знав, що там балотується Валерій Лунченко. Між опонентами велася запекла і часом брудна боротьба, але попри все Лунченку вдалося легко виграти ці вибори, набравши майже половину від всіх голосів виборців, а сам Олександр Пацкан набрав всього 3,5 тисячі голосів (трохи більше 6%), поступившись окрім Лунченка і представнику Слуг Народу Сергію Грабару, який набрав 28% голосів. 

І ось зараз, коли владу на Закарпатті фактично формують дві політичні сили – Слуги Народу та Рідне Закарпаття (Лунченка-Горвата-Петьовки-Поляка), Олександр Пацкан, який працював на екс-президента Петра Порошенка, раптово стає заступником голови ОДА. 

Не виключено, що його кандидатуру пролобіював той таки Валерій Пацкан, який досі працює у центральній владі і очолює Рахункову палату України. Але як працюватиметься Олександру Пацкану разом з тим таки Мирославом Білецьким, який є товаришем та соратником Валерія Лунченка і наразі перебуває на посаді першого заступника голови Закарпатської ОДА? 

Одним словом, можуть виникнути проблеми в комунікації в середині обласної влади і арбітром тут повинен стати сам голова ОДА Анатолій Полосков, якому потрібно, щоб команда працювала в одному напрямку. 

Василь Поляк для Prozak.info

Категорія: world

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *